AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CautareCautare  FAQFAQ  MembriMembri  GrupuriGrupuri  CalendarCalendar  

Fukushima: 10.000 de tone de apă puternic radioactivă, pompate din centrala nucleară


Zeet
Administrator
Vezi profilul utilizatorului

Scris de către Zeet ( Administrator ) în Fukushima: 10.000 de tone de apă puternic radioactivă, pompate din centrala nucleară la data de Mar Apr 19, 2011 4:35 am

Operatorul centralei nucleare de la Fukushima, în nord-estul Japoniei, a început, marţi, pomparea unei cantităţi de aproximativ 10.000 de tone de apă puternic radioactivă, la reactorul 2, care blochează intervenţia muncitorilor.

Externe
Voronin acuză Ministerul moldovean al Apărării că încheie "acorduri secrete" cu Bucureştiul 15:31
Documente secrete britanice: Firme din domeniul energiei negociau cu miniştri petrolul din rezervele Irakului, înainte de invadare 14:05
Parlamentarii olandezi cer revizuirea planurilor privind muncitorii sezonieri români şi bulgari 13:30
Moştenitorul imperiului Ferrero Rocher a murit într-un accident de ciclism în Africa de Sud 13:06
Poliţia deschide focul împotriva manifestanţilor în Yemen 12:36

Fukushima: 10.000 de tone de apă puternic radioactivă, pompate din centrala nucleară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De la cutremurul urmat de un tsunami, la 11 martie, care au avariat sistemele de răcire ale reactoarelor de la Fukushima Daiichi (numărul 1), sute de mii de tone de apă de mare, ulterior apă dulce, au fost utilizate pentru a răci reactoarele şi a împiedica fisiunea combustibilului nuclear.

O parte a acestei ape contaminate, evaluată la peste 60.000 de tone, a inundat sălile maşinilor de la trei reactoare ale centralei, dar şi canalizările şi galeriile subterane.

Nivelul de radioactivitate ridicat împiedică muncitorii din cadrul Tokyo Electric Power (TEPCO), proprietarul şi operatorul centralei, să intervină la clădiri, pentru a repara circuitele de răcire.

Un purtător de cuvânt al TEPCO a anunţat, marţi, că aproximativ 10.000 de tone de apă contaminată, care a invadat parterul sălii maşinilor reactorului 2, urmează să fie transferate într-o staţie pentru tratarea deşeurilor, cu o capacitate de 30.000 de tone.

"La ora (locală) 10.08 (4.08, ora României), TEPCO a început pomparea apei radioactive din turbina reactorului 2. Dintr-un total de 25.000 de tone de apă contaminată, aproximativ 10.000 de tone vor fi transferate în această instalaţie", a anunţat el.

Cu o săptămână în urmă, operatorul a încercat să golească o galerie tehnică subterană aflată în legătură cu reactorul 2, extrăgând 700 de tone de apă radioactivă.

Dar, după câteva zile, TEPCO a constatat că nivelul apei în galerie nu scădea, din cauza scurgerilor provenind de la stropirea cu regularitate a reactoarelor.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei japoneze pentru siguranţa nucleară, Hidehiko Nishiyama, a precizat că operaţiunile de pompare şi de transferare urmează să dureze 26 de zile.

Situată pe ţărmul Oceanului Pacific, Fukushima Daiichi este una dintre cele mai vechi centrale nucleare ale Japoniei, primul reactor al centralei fiind construit în anii '70.
Sursa : MediaFax

Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Stiri :: Stiri externe-


Forumgratuit.ro | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti propriul blog gratuit