AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CautareCautare  FAQFAQ  MembriMembri  GrupuriGrupuri  CalendarCalendar  

Ministrul francez de Interne: Franţa îşi reafirmă convingerea că România trebuie să intre în spaţiul Schengen


Zeet
Administrator
Vezi profilul utilizatorului

Scris de către Zeet ( Administrator ) în Ministrul francez de Interne: Franţa îşi reafirmă convingerea că România trebuie să intre în spaţiul Schengen la data de Lun Apr 18, 2011 2:25 pm

Claude Gueant a declarat, la sediul ministerului Administraţiei şi Internelor, că delegaţia pe care o conduce face o vizită care stă sub semnul cooperării în contextul în care preşedinţii Franţei şi României s-au exprimat public pentru refacerea legăturilor de colaborare între cele două ţări.

Ministrul francez a precizat că a discutat două teme principale cu Traian Igaş, respectiv aderarea României la Schengen şi cooperarea poliţienească între autorităţile celor două state.

În ceea ce priveşte primul subiect, Claude Gueant a susţinut că Franţa îşi afirmă convingerea că România trebuie să intre în spaţiul Schengen, ţara noastră având această vocaţie.

Ministrul francez de Interne a adăugat că ţara noastră a îndeplinit o serie de criterii tehnice urmând ca perspectiva aderării să fie evocată în Consiliul Europei. Potrivit acestuia, Franţa este dispusă să ajute România pentru îndeplinirea tuturor criteriilor tehnice, ministrul francez menţionând că a fost luat în discuţie crearea unui dispozitiv format din ofiţeri de poliţie detaşaţi pe lângă autorităţile române.

"Franţa este conştientă că autorităţile române au făcut eforturi considerabil pe plan tehnic", a spus Gueant. El a precizat că împreună cu secretarul de stat Marian Tutilescu a vizitat centrul SIS şi că este funcţional, precizând că şi dispozitivele de supraveghere a frontierei sunt gata de funcţionare.

Gueant a mai spus că urmăreşte cu interes rezultatele monitorizării tehnice ale UE, mai ales în contextul în care România va juca rolul de "apărător" al uneia din părţile de intrare în spaţiul Schengen.

Întrebat dacă România mai are şanse de a adera la spaţiul Schengen în 2011, Gueant a răspuns că nu poate face precizări în numele celor 27 de state ale UE dar a subliniat că Franţa este hotărâtă să ajute România să îndeplinească toate criteriile de aderare.

Totodată, referitor la îndeplinirea de către România a criteriilor tehnice, ministrul francez de Interne a spus că mai multe etape au fost îndeplinite şi că au fost eforturi majore din partea autorităţilor române.

"Am convingerea că România va îndeplini toate criteriile", susţinut Gueant.

La rândul său, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a precizat că cele şapte rapoarte de evaluare ale experţilor europeni arată că ţara noastră a îndeplinit acquis-ul Schengen.

Igaş a spus că din punct de vedere tehnic România este pregătită pentru securizarea frontierelor externe ale spaţiului de liberă circulaţie şi că are toată deschiderea şi disponibilitatea pentru o bună colaborare între România, Franţa, statele UE şi cele Schengen.

Sursa : MediaFax

Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Stiri :: Stiri externe-


creează un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Blogratuit.ro