AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CautareCautare  FAQFAQ  MembriMembri  GrupuriGrupuri  CalendarCalendar  





O nouă erupţie vulcanică în Islanda. Spaţiul aerian islandez a fost închis


Zeet
Administrator




Vezi profilul utilizatorului

Scris de către Zeet ( Administrator ) în O nouă erupţie vulcanică în Islanda. Spaţiul aerian islandez a fost închis la data de Dum Mai 22, 2011 4:33 am

Spaţiul aerian islandez a fost închis temporar, duminică dimineaţa, din cauza erupţiei vulcanului Grimsvoetn, cel mai activ din ţară, care a declanşat un imens nor de fum, au anunţat autorităţile aeroportuare (Isavia).

"Aeroportul Keflavik, principalul nostru aeroport internaţional se închide. Spaţiul aerian se închide", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a Isavia, Hjordis Gudmundsdottir, cu puţin timp înainte de ora 09.00 GMT (12.00 ora României).

Această măsură ar urma să fie valabilă "cel puţin în orele următoare", potrivit purtătoarei de cuvânt, care a declarat că un nou anunţ va fi făcut la ora 12.00 GMT (15.00 ora României).

Vulcanul Grimsvoetn, situat sub gheţarul Vatnajoekull din sud-estul Islandei, a intrat în erupţie sâmbătă, potrivit Institutului meteorologic islandez. Grimsvoetn este vulcanul cel mai activ din ţară, cu nouă erupţii în perioada 1922-2004.

Erupţia a generat un imens nor de fum, care duminică, în jurul orei 08.00 GMT (11.00 ora României) se ridica la o altitudine de "cel puţin 17 kilometri, poate puţin mai mult", potrivit lui Einar Kjartansson, geofizician la institutului de meteorologie.

Sâmbătă seara, acest nor se ridicase la aproape 20 de kilometri, potrivit institutului.

Erupţia vulcanului, puţin probabil să perturbe traficul aerian internaţional

Erupţia vulcanului Grimsvoetn nu ar trebui să perturbe traficul aerian aşa cum s-a întâmplat în 2010 în cazul vulcanului Eyjafjöll, a apreciat duminică un specialist al Institutului meteorologic islandez.

"Nu cred că va avea acelaşi efect ca Eyjafjoell, pentru că cenuşa nu este la fel de fină", a declarat pentru AFP geofizicianul Gunnar Gudmundsson.

"Nu cred că va avea multe efecte asupra zborurilor internaţionale, nici că va determina închiderea unor aeroporturi în străinătate", a declarat pentru AFP geofizicianul Gunnar Gudmundsson.

"Nu cred că va avea multe efecte asupra zborurilor internaţionale, nici că va determina închiderea unor aeroporturi în străinătate", a adăugat el, apreciind că traficul intern ar putea fi perturbat.
Sursa : MediaFax

---------------------------
lol!
My name is Bond -> Vagabond Wink

Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Stiri :: Stiri externe-


creează un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Poti avea un blog gratuit